Agnieszka Rutkowska, Kierownik ds. Zapewnienia Jakości i Współpracy z Klientami
Tchibo Family od lat cieszy się w Polsce ogromną popularnością i jest to najczęściej kupowana kawa na polskim rynku. Kawa Tchibo Family, której profil smakowy dostosowany jest do preferencji polskich konsumentów, posiada bogaty aromat oraz głęboki, intensywny smak.

Jakość produktów jest jednym z priorytetów Tchibo i dbamy o nią na każdym etapie ich powstawania. Jesteśmy dumni, że kawy Tchibo Family – palona mielona oraz rozpuszczalna -otrzymały certyfikat znaku jakości „Q” co potwierdza, że spełniają wszystkie wymagania zawarte w kryteriach procesu certyfikacji i charakteryzują się ponadstandardową jakością. – podkreśla Agnieszka Rutkowska, Kierownik zapewnienia jakości i współpracy z klientami, Tchibo Warszawa.
W oparciu o unikalną wiedzę i doświadczenie naszych ekspertów, stale monitorujemy proces produkcji naszych kaw. Dużą wagę przykładamy do wyboru plantacji, z której pozyskujemy surowce, selekcji ziaren, aż po sam proces wypalania. Wielokrotnie testujemy stworzone mieszanki, by trafiały w najbardziej wysublimowane gusta smakowe. Certyfikat jakości „Q” to dla nas nobilitacja i potwierdzenie, że kawa Tchibo Family to produkt najwyższej jakości, doceniany zarówno przez naszych konsumentów, jak i niezależne jednostki certyfikujące, jak Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.

Certyfikat dla kaw Tchibo Family uprawnia do oznaczenia produktów znanym znakiem jakości „Q”, który od wielu lat cieszy się dużym uznaniem na polskim rynku. Produkty, które zostały nim wyróżnione mogą poszczycić się najwyższą jakością. W przypadku Tchibo o wysokie standardy dbają eksperci Tchibo, którzy poddają starannie wybrane ziarna dokładnemu procesowi palenia tak, by każda filiżanka kawy cieszyła bogatym smakiem i aromatem.

O znaku jakości „Q”:
Znak „Q”, zastrzeżony na rzecz PCBC S.A. może być przyznawany wyrobom krajowym i zagranicznym produkowanym seryjnie, charakteryzującym się ponadstandardową jakością, walorami użytkowymi, zdrowotnymi oraz spełniającym wymagania dotyczące bezpieczeństwa użytkowania i ochrony środowiska. Certyfikaty przyznawane są m.in. produktom spożywczym o ponadstandardowej jakości, wyróżniającym się cechami organoleptycznymi oraz lepszymi wskaźnikami chemicznymi, fizycznymi lub mikrobiologicznymi, sprawdzanymi corocznie w akredytowanych laboratoriach i podczas przeprowadzanych inspekcji w nadzorze.