Cederberg
Narancs,-és karamellízesítésű rooibos tea. Összetevők: rooibos tea, narancsaroma, karamellaroma, napraforgószirom. Dél-Afrika Cederberg hegységének magasán érleli meg harmonikus, testes zamatát ez a különleges cserje. A tea egyedülálló íze a gondos válogatásnak, valamint a frissítő narancs és a krémes karamell egyedülálló kombinációjának köszönhető.

Összetevők: rooibos (87,5%), aroma (narancs,karamell) (10,5%), napraforgóvirág-levél


Huang Shan
Frissítő zöld tea citrommirtusszal. Összetevők: zöld tea, citrommirtusz (20%). Kóstolja meg ezt a különlegesen finom zöld teát frissítő citrommirtusszal! A Huang Shan hegyvidék sűrű, fás lankáival és folyóival ideális klímát teremt e könnyed aromájú Sencha (zöld tea) termesztéséhez. Utolérhetetlen zamatát a napon szárított citrommirtusz teszi teljessé.

Összetevők: zöld tea (80%), citrommirtusz (20%)


Maritsa

Mentatea-keverék

Összetevők: fodormenta (60%), borsmenta (40%).


Darjeeling
Earl Grey tea friss, illatos bergamottaromával. Összetevők: fekete tea, bergamottaroma, citromhéj, búzavi-rágszirom. Minden csésze friss Earl Grey tea a Nuwara fennsík gazdag talaján termő ceyloni tea és az Assam (fekete tea) finom keverékéből készül. Egyedülálló aromájáról a zamatos bergamottízesítés gondoskodik.

Tandalti
Gyümölcstea friss málna-ízesítéssel. Összetevők: hibiszkusz (38%), rózsaszirom, alma, édes szederlevél, málnaaroma (7%), málna (2%), narancshéj, étkezési sav: citromsav. A ragyogó, narancs-piros hibiszkusz a Fehér-Nílustól nyugatra fekvő Tandalti városának közelében terem.Fenséges aromájáról a lédús málna, a rózsavirág és az almadarabok harmóniája gondoskodik.

Minjiang
Fehér tea sárgabarack-aromával. Összetevők: fehér tea (95%), sárgabarack-aroma (3%), napraforgószirom. Ezt a friss teakülönlegességet elsősorban a gyengébb, fehér teák kedvelőinek ajánljuk! A Pai Mu Tan fehér tea szüretelése során csak az ezüstfehér levélvirágokat és a két legfiatalabb levelet szedik le, majd dolgozzák fel különleges gondossággal.


Kis teatudomány

A megfelelő elkészítési mód - akárcsak a kávék, úgy a tea esetében is - döntő jelentőségű. A kívánt íz elérése érdekében egy hagyományos teáscsészéhez egy Tchibo teafiltert használjon, egy kanna teához pedig két teafiltert. Teája elkészítéséhez az alábbiakat javasoljuk:

Gyümölcs-/Rooibos teák             100 ºC                       5-7 perc

Assam/Earl Grey                        100 ºC                       3-5 perc

Fehér/Zöld tea                             70 ºC                       2-3 perc