A Tchibo-nak világszerte alapvető fontosságú, hogy aktívan részt vegyen a társadalmi felelősségvállalásban, azon közösségek életének fejlődésében, ahol jelen van.

CSR tevékenységünk több részből áll, mellyel a fenntartható fejlődési céljainkat, egyebek mellett az egészségmegőrzés, a környezet és klímavédelem, az esélyegyenlőség, az oktatás, a szegénység elleni küzdelem mentén próbáljuk elérni.

Magyarországon évek óta a vállalati kultúra és a CSR tevékenységeink részeként az önkéntes szerepvállalásra is nagy hangsúllyal összpontosítunk és támogatunk jótékonysági és más önkéntes programokat, szerveződéseket.

Az önkéntes programjainkkal nagyban hozzájárulhatunk és pozitív hatást gyakorolhatunk a környezetünkre, támogatást nyújthatunk ahhoz, hogy a helyi közösségek és civil szervezetek hatékonyabban tudják végezni saját alaptevékenységüket, mert hiszünk benne, hogy a vállalati önkéntességnek nagy szerepe van a munka világában, a társadalmi felelősségvállalásban, hogy a cégek mind felelősebben működhessenek.

Az vállalati önkéntesség missziója a Tchibonál egy olyan kezdeményezés, amelyben a vállalat támogatja és bátorítja dolgozóit, hogy önkéntes munkát végezzenek – azaz szakértelmüket, tehetségüket, ötleteiket, kreativitásukat, fizikai erejüket, szabadidejüket állítsák valamilyen jó cél szolgálatába.

A önkéntes szerepvállalás lehetőségét minden munkatárs számára biztosítjuk, sőt, amellett, hogy a programokhoz bármelyik kolléga csatlakozhat, bárki saját maga is kezdeményezhet programokat.

Éppen ezért, a vállalati önkéntesség több formában is megjelenik Tchibo vállalati kultúrájában.

Az egyik formája, ahol a dolgozók teljesen önkéntes alapon, a vállalat által szervezett és pénzügyileg támogatott önkéntes programjában vesznek részt, azaz az önkéntesek egy időben, egy helyen végeznek könnyű fizikai munkát valamilyen nonprofit szervezet javára, közérdekből, ahol semmiképpen sem egy kötelező óraszámot szükséges eltölteni, hanem csak és kizárólag az önkéntes szerepvállaláson van a hangsúly. A Tchibo-nál az önkéntesség ezen fajtája a teljes munkaidő támogatásával történik.

Az önkéntesség másik formája, amelyre bátorítunk minden dolgozót, hogy önszervező formában vegyenek részt az általuk kiszemelt önkéntes tevékenységben, legyen az fizikai vagy szellemi, amely önkéntes tevékenységért cserébe plusz szabadnapot biztosítunk.

Az önkéntesség e két fő szerep vállalásánál túl, jelen vagyunk még adománygyűjtés formájában: minden évben részt veszünk a cipős doboz adománygyűjtésben, továbbá a hajléktalanok, mélyszegénységben élő családok részére szervezünk vállalati adománygyűjtést.