Ambalajlama ve nakliye, kalite deneyiminin bir parçasıdır


Üretim öncesinde ve sırasında kalitenin sağlanmasına yönelik tüm kapsamlı tedbirlerimizin bir sonucu olarak, ürünlerimizin nakliye sürecinde hasar görmemesini sağlamaya çalışırız. Bu nedenle, ürünün sevkiyat sırasında yeterli bir şekilde korunmasını sağlamak için, ilgili ambalajlama süresini hassas bir şekilde tanımlar ve öncesinde kontrol ederiz. Örneğin, ürünler gönderilmeden önce düşme testleri ve "iklim odası" testleri uyguluyoruz.

Nakliye ile ilgili olarak ayrıca lojistik süreçlerimizin çevre üzerindeki etkisini de dikkate alıyoruz. Buna, çevresel açılardan nakliye süreçlerimizin sürekli olarak iyileştirilmesi ve CO2 emisyonlarının azaltılması dahildir.

Geri dönüştürülebilir ambalaj


Nakliyeyle ilgili taleplere ek olarak, ambalajlarımızda çevresel konulara da büyük bir önem veriyoruz. İlke olarak, PVC gibi çevre açısından zararlı maddeler içeren sentetikleri kullanmaktan kaçınıyoruz. Ambalajlarımız geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilir. Ve elbette oyuncak güvenliği gibi tüm tüketici koruma gereksinimlerini de karşılar.

Gelen ürünlerin incelenmesi: ilk eleştirel müşteriyizdir


Ürünler merkez depolarımıza teslim edildiğinde, Ürün Alıma ilişkin bir kalite incelemesi gerçekleştiriyoruz. Spot testleri yapan denetçilerin fermuarın gerçekten düzgün bir şekilde çalışmasını veya yağmur montunun gerçekten su geçirmediğini görmek üzere "ilk eleştirel müşteriler" olmaları nedeniyle, kalite güvencede önemli bir adım teşkil eder.

Ürün konteynırları geldiğinde, personel öncelikle görsel olarak teslimatı inceler ve belirgin defolar arar. Hata oranı, yüzde 0.5'in altında olmak üzere son derece düşüktür.

Kapsamlı kalite denetimi


Gelen her bir teslimat içerisinde belirli sayıda koli veya ürün paleti rastgele seçilir ve ürünlerin kapsamlı bir şekilde inceleneceği Kalite Güvence departmanına gönderilir. Sözleşmeyle mutabık kalınan özelliklere uyulmasına ve ürünlerin defosuz olup olmadığına özellikle dikkat ederiz. Örneğin, birkaç kez yıkadıktan sonra bir tişörtün renginin solup solmadığını veya bir çantanın esnekliğini veya bir tencerenin ısıya dayanıklılığını test ederiz. Bu süreç, tedarikçi tarafından Tchibo'ya önceden bir numunenin ve özellikle ürün için hazırlanan bir sorun giderme rehberinin gönderilmesiyle sağlanır. Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından yayınlanan ürün standartları da burada önemli bir role sahiptir. Tüm gereksinimleri karşılaması ve herhangi bir defonun bulunmaması halinde ürün satışa sunulur.

Müşteriden önce yeşil ışık


Sadece Tchibo kalite sürecini geçen ürünler satışa sunulur. Kalite Güvence departmanı ürünün satışa sunulmasını onayladıktan sonra, ürün müşteriye ulaştırılmak üzere depodan ayrılır. Karmaşık ve neredeyse tamamen otomatik bölgesel dağıtım merkezleri aracılığıyla ürünler, her zaman için Tchibo tarafından denenmiş ve test edilmiş olarak önce mağazalara sonra da evinize doğru yol alır.