Max Herz
1949

A hamburgi kereskedő, Max Herz és üzlettársa, Carl Tchilling megalapítja a mai Tchibo cégcsoport elődjét. Üzleti ötletük forradalmi újítás a kávépiacon: vevőikhez postai úton juttatják el a pörkölt kávét. A Tchibo a csomagolás terén is úttörő: a vásárlók választhatnak, hogy kávéjukat fémdobozban vagy konyharuhából varrt zsákban kapják-e kézhez.


Tchibo házhozszállításA Tchibo elnevezés a Tchilling tulajdonnév és a német „Bohne” (babszem) főnév első szótagjainak összevonásával jött létre.


Tchibo-emberke

Kezdetben a „Tchibo“ szó egy vicces kis emberkét jelöl, aki a szórólapokon, majd a fogyasztóknak szerkesztett magazinokban reklámozza a pörkölt kávét.


Magazin
1952

Napvilágot lát a Tchibo magazin, mely a legújabb divatötletekkel, érdekes történetekkel, szűk pénztárcákra szabott receptekkel, rafinált szabásmintákkal, novellákkal és szépségtippekkel, valamint horoszkóppal szórakoztatja a vásárlókat. A havonta megjelenő magazin, rendkívül népszerű, és évekig egyedülálló a maga területén.
Kávégyár melletti üzlet
1953

A postán kézbesített friss kávé mellett a hamburgiak már közvetlenül a gyárból is megvásárolhatják a kávét, a Hoheluftchaussee utcában található pörkölőüzemmel szomszédos Tchibo-üzletben. „A kávécsomagok szinte a futószalagról pottyantak a vásárlók kosarába” – emlékszik vissza egy hajdani Tchibo-alkalmazott.Aroma doboz
1954

A Thibo Gold-Mocca megjelenése. A Gold-Mocca gyorsan a németek kedvenc kávémárkájává válik. Különleges tulajdonsága, hogy kilenc különböző kávéfajtából áll, míg azelőtt a mokkakeverékek legfeljebb öt fajtából készültek.

De nem csak a kávé az, amit megkedvelnek a fogyasztók: az átlátszó doboz, amelyben kapható, szintén nagyon népszerű.Az első Tchibo-üzlet
1955

Hamburgban, a Caffamacherreihe 10. szám alatt megnyílik az első Tchibo-üzlet. A vásárlóknak lehetőségük nyílik a kávé megkóstolására, mielőtt megvennék az egész csomagot. Egy csésze Gold-Mocca tejszínnel és cukorral 20 Pfennigbe kerül. A csomagküldő magazin minden száma tartalmaz egy dupla oldalt, melyben a „kicsi Tchibo” nyomon követi a kávé csodálatos utazását a kávétermesztő országoktól a fogyasztóig. A Tchibo az egész üzleti folyamatot egy kézben tartja.1958

Már 77 Tchibo-üzlet van Németországban, majdnem minden héten nyílik egy új. Max Herz feleségével, Ingeburggal megfelelő helyszínek után kutatva körbeutazza Németországot. Felújítja és berendezi az üzleteket, betanítja az új munkatársakat. 1965-re már jóval több, mint 400 üzlet nyílik. A Tchibo Gold-Mocca Németország elsőszámú kávémárkája.


Wensley Pithey
1961
A színész Wensley Ivan Frederick William Pithey, közismert nevén „a Tchibo kávészakértője” sikeresen debütál a német TV-ben, majd Németország egyik legismertebb reklámalakjává válik. Ez a német reklámozás történetében a leghosszabb kapcsolat kezdetét jelenti egy cég és reklámfigurája között. Pithey kávétermesztő országokba látogat, kávénövényt vizsgál, a kávéval együtt utazik a hajón és az üzletekben tanácsokkal látja el a vásárlókat. A Pithey reklámfilmek egészen a 80-as évek elejéig futnak.


1962

1962-től a Tchibo név többé már nem a vicces kis emberkét, hanem a kávét és a céget jelenti. A vállalat hivatalos neve ekkortól: Tchibo Frisch-Röst-Kaffee Max Herz GmbH.


Tchibo egységek
1963

A Tchibo egységeket nyit pékségekben és cukrászdákban. 1971-re már közel 2900 ilyen egység működik.
Piacra dobják az első lágyabb (mild) kávétípust, s ezzel új korszak kezdődik a kávéínyencek számára.1964
Hamburgban megkezdi működését a Tchibo első nagy pörkölőüzeme.


1965
Max Herz meghal. Fiai, Michael és Günther átveszik a családi vállalkozás irányítását.


Kávé szervíz
1972
Megalakul a Tchibo Kávészervíz.


1973

A Tchibo hagyományos kávékínálatán túl háztartási cikkeket is árulni kezd üzleteiben. Az első sikertermékek a terítékek és a reggelizőkészletek.Tchibo mobil pékség
1975
A Thibo új mobil pékségei vidéki területeket látnak el kávéval és friss pékáruval.


1977
Berlinben megkezdi működését a második nagy pörkölőüzem.


Picco
1984
A Tchibo piacra dobja a "picco" nevű presszógépét. Az első évben több mint 200 ezer kávégépet adnak el. A „Feine Milde” lesz a Tchibo legnépszerűbb pörkölt kávéja.
Az új szimbólum
1985
A frissen pörkölt kávészem a Tchibo-minőség figyelemfelkeltő, jól ismert szimbóluma lesz.


1986
A Tchibo-üzletek egyre több fajta kávékülönlegességet és süteményt árulnak.


1987
A Tchibo-egységek kiterjesztése a szupermarket láncokra. Így a Tchibo kávéi és használati cikkei már a szupermarketekben is elérhetőek.

Egy kávékülönlegességnek éppúgy megvan a saját egyénisége, mint a jó bornak. A Tchibo „Private Kaffee” kínálatában megtalálhatóak a legjobb termőterületek legkiválóbb kávéi. Mindegyik fajtának megvan a maga jellegzetes íze.


Tchibo üzlet Németországban
1990
A Tchibo-termékek már elérhetőek az újraegyesített Németország keleti területein is – a Tchibo üzletekben, a szupermarketekben és a pékségekben.


1991
Kezdetét veszi a terjeszkedés Közép- és Kelet-Európába.

A Tchibo irodát nyit Magyarországon (Tchibo Budapest) és Szlovákiában (Tchibo Slovensko). Prágában létrehozzák az első cseh irodát. A Tchibo Kávészervíz megjelenik Nagy-Britanniában.


1992
Megalakul a Tchibo Lengyelország. A Tchibo piacra lép Magyarországon.


1993
Pozsonyban szlovák iroda nyílik, mely később átköltözik Prágába.
Lengyelországban, Markiban a cég saját pörkölőüzemet építtet.


1994
A Tchibo Coffee Service GmbH önálló vállalattá válik, B2B ügyfeleket, szállodákat és vendéglátóegységeket szolgál ki.
„Minden héten új világ” – a Tchibo minden héten más és más téma köré építve, új, nem élelmiszer jellegű termékválasztékkal lepi meg vásárlóit.

A Tchibo kirendeltséget nyit Oroszországban, Szentpéterváron.1995
A második kirendeltség megnyitása Oroszországban (Moszkva).


1996
Megalakul a Tchibo Direct GmbH. A non-food termékek és a Tchibo kávék már katalógusból is rendelhetőek.


Tchibo utazási katalógus
1997

A Tchibo Holding AG felvásárolja az Eduscho-csoportot.

A Tchibo belép az utazási üzletágba. 2007-ben több mint 225 ezer vásárló foglalja le útját a Tchibón keresztül.
A Tchibo először használja az internetet új értékesítési csatornaként – minden termék megrendelhető online is.Eduscho Gála
1998
Szlovákiában elkezdődik az Eduscho-kávék árusítása.

1999

Lengyelországban második márkaként megjelenik az Eduscho „Gála”.2000
Londonban megnyílik az első Tchibo-üzlet.

A Tchibo a román piacra lép, és ezzel növeli befolyását Kelet-Európában.

Ausztriában bevezetik a csomagküldő szolgálatot és az e-kereskedelmet.
"Közvetlenül a vásárlóhoz" - Svájcban
2001
A Tchibo megkezdi üzleti tevékenységét a svájci piacon.Ékszer a Tchibónál
2002
Pénzügyi szolgáltatások is elérhetők a Tchibónál: 8 különböző biztosítást kínálnak együttműködve az AXA biztosítóval – üzletekben és online egyaránt.

A brit vásárlók már online is megvásárolhatják a Tchibo termékeit.

A Tchibo megnyitja első golf pályáját a Fleesensee Golf & Country Clubnál. A cég már golf órákat is kínál együttműködésben a clubbal.

Ebben az évben először, karácsonykor a Tchibo Németország legnagyobb ékszer értékesítője.

A Tchibo üzleti tevekénységben kezd Kijevben, Ukrajnában.

Megnyílnak az első Tchibo-üzletek Svájcban: Lucernben, Winterthurban és Baselben.
Virágküldő szolgáltatás
2003
A Tchibo lesz Németország legnagyobb kávébár üzemeltetője.

A Tchibo exkluzív jegyeket kínál különlegesen kedvező áron Luciano Pavarotti tenor estjére, szélesebb közönség előtt kapukat nyitva ezzel a kultúrára.

A Tchibo először kínál autókat eladásra: együttműködve a Fiattal, a Fiat Stilo ’TCM Edition’ 14.990€-ért kapható.

2003 szeptemberétől a vásárlók már virágot is rendelhetnek a www.tchibo.de oldalon keresztül. Ezeket a Blume 2000 vállalattal együttműködve szállítják házhoz.
Tchibo mobil
2004
Megalakul a Tchibo mobil, forradalmasítva ezzel a mobiltelefon piacot.


Cafissimo
2005
Bemutatkozik a Cafissimo. Ez az első olyan önálló gép Németországban, amely három különböző típusú kávé elkészítésére is alkalmas.

2006
A Tchibo bevezeti új innovatív szolgáltatásait. Legyen szó távoktatásról, koncertjegyről vagy kézműves tevékenységről, a Tchibo kedvező ár-érték aránya, rendkívül fair és átlátható feltételei általában meglepetésül szolgálnak a vásárlók számára. 2008 óta ezek a szolgáltatások a ’Tchibo Plus’ márka név alatt ismertek.

Törökországban megnyílik az első Tchibo-üzlet Istanbul Cehairban, Európa legnagyobb bevásárlóközpontjában.
Csak a Tchibonál!
2008
A ’Minden héten új világ’ szlogent új mottó váltja fel – ’Csak a Tchibónál!’
60 év logo
2009
Webáruház nyílik Törökországban.
A Tchibo 60. születésnapját ünnepli!