Proč pracovat u Tchibo

Přidejte se k firmě, která je poctivá a kde si management uvědomuje, že lidé jsou vedle jedinečného podnikatelského modelu to nejcennější, co má. Staňte se součástí rodiny Tchibo, která řídí smysluplný obchod, rozvíjí se a jde s dobou v oblasti trendů i stylu práce.

Jak to u nás funguje?

Jsme rodinná firma založená na vztazích mezi zaměstnanci navzájem a rovněž mezi zaměstnanci a zákazníky.

Hodnoty „vysoký výkon, který baví“ a „oáza pozitivních emocí“ si definovali naši zaměstnanci sami a jsme přesvědčeni, že jsou cítit v každém detailu naší práce. Najdete je v úsměvech v obchodech, ve vstřícnosti našeho vedení, na chodbách v našich kancelářích. Lidé u nás hodnoty žijí a tím vytvářejí vztahy, které jsou základem dlouhodobého úspěchu Tchibo.

Očekáváme od našich zaměstnanců vysoký výkon, ale vytváříme jim takové podmínky, aby je práce bavila a naplňovala. Řada zaměstnanců u nás pracuje 15, 20 let, díky čemuž zůstává ve firmě nenahraditelné know how.

V rámci studie TOP zaměstnavatelé jsme byli v roce 2020 poprvé nominováni v nové kategorii Pohostinství a skončili jsme čtvrtí. No a v roce 2021 jsme si ještě o jednu příčku polepšili, dostali se „na bednu“ a umístili se na krásném 3. místě.

Chováme se odpovědně

Našim zaměstnancům pomáháme skloubit práci a péči o sebe a rodinu, patří to k naší firemní strategii a má dlouhodobou podporu ze strany vedení.

Chceme, aby se zaměstnanci cítili v práci dobře a byli jsme dobře fungujícím týmem. Unikátním způsobem propojujeme běžné zaměstnanecké aktivity s aspekty zodpovědnosti a snažíme se zprostředkovat osobní prožitek, který si lidé odnesou do svého soukromého života. Oblíbené jsou Dny zdraví, oslava Mezinárodního dne kávy, nebo Velikonoční jarmark, spojené s podporou sociálních podniků, chráněných dílen a dalšími charitativními prvky.

V Tchibo vítáme nápady a podněty ze strany zaměstnanců, díky kterým například pořádáme charitativní sbírky oblečení nebo se zapojujeme do dobročinných běhů. Ročně poskytujeme každému zaměstnanci dva dny volna, které může využít na dobrovolnictví, ať už v rámci svých vlastních aktivit či centrálně organizovaných dobrovolnických dnů. Podporujeme nejen manuální, ale také expertní dobrovolnictví, jako je například náš vlastní program „Laskavý šálek“, v jehož rámci se zaměstnanci z obchodů a trenérky dělí o své zkušenosti z každodenní praxe v obchodech a nabízejí poradenství v tom, co umí nejlépe – přípravu kávy a obsluhu zákazníka.

Samozřejmostí je i to, že udržujeme kontakt s rodiči na mateřské/rodičovské dovolené. Pravidelně pořádáme společná setkání s bohatým programem a hlídáním dětí, rodičům nabízíme možnost celoročního on-line vzdělávání, poskytujeme slevy na naše produkty a mnoho dalšího.