Kalite özelliklerinin en baştan belirlenmesi


Ürün fikrinizi bizim öngördüğümüz gibi uygulayabilecek uygun bir iş ortağı bulabilmek için ilk olarak bir ürünün özelliklerinin belirlenmesi ve ayrıntılı bir şekilde açıklanması gerekir. Bu ürün tanımları, dikkate alınması gereken yasal gereksinimleri de içeren Tchibo gereksinimlerine dayanarak Kalite Yönetim departmanımızdaki uzmanlar tarafından oluşturulur. Malzeme, şekil ve işçilik gibi farklı ürün özellikleri de Kalite Yönetim departmanı tarafından belirlenir.

Bilmenizde fayda var: Ambalajlama departmanı da bu aşamada satış ve nakliyeye yönelik ambalajlama özelliklerini belirler. Sonuç olarak, ürünlerimizin müşterilerimize iyi durumda ulaşmasını isteriz.

Dikkatli tedarikçi seçimi


Tchibo, sosyal ve çevresel standartlar dahil olmak üzere sadece kalite standartlarımıza göre çalışabilecek tedarikçilerle işbirliği halindedir.

Tedarikçilerimizle imzaladığımız her sözleşmede davranış kuralları ve standartlar yer alır. Bu kurallara uyum, üretim süreci boyunca takip edilir. Bir tedarikçinin kesin olarak seçilmesinden önce, o tedarikçiden bize ürün numuneleri talep ederiz. Bir tedarikçi sözleşmesi, ancak tüm gereksinimlerimizin karşılanmasının ardından imzalanır.

Üretim süreci içerisinde devam eden testler


Bir tedarikçi seçtiğimizde, süreçte değişiklikler yapabilir, veya ürünün yeniden işlenmesini isteyebiliriz. Örneğin, tekstil ürünlerinde fitlik (kıyafetlerin müşterinin üzerine oturması) sürekli olarak geliştirilir ve elektronik ürünler ise işlevsellik sürekli olarak gözden geçirilir. Tüm değişiklikler yapıldıktan sonra, tedarikçi bize bir "kalite numunesi" gönderir. Radyolu ve alarmlı bir saat veya bir kıyafet ne kadar iyi düşünülmüş olursa olsun, sonuçta ürünün kalitesini belirleyen şey üretim sürecidir. Dikişler ne kadar iyi yapılmış? Tencerenin sapı ne kadar sıkı takılmış? Plastik bir parça kırılmaya ne kadar dayanıklı? Ürünün seri üretimi ancak tüm gereksinimler karşılandığında onaylanır.

İster ürün numunelerinde ister fabrikalarda, üretim sürecinin düzenli olarak takip edilmesi, Tchibo açısından kalite güvence için önemli bir bileşendir.