Biopamuttermékek a Tchibo kínálatában

A Tchibo 2008 ősze óta bizonyos fázisaiban tanúsított biopamut textíliákat is kínál. Háromféle „Organic Cotton” (biopamut) cikk kapható a Tchibónál: póló, szabadidőnadrág és kapucnis pulóver. Ezen termékek Törökországban termesztett és a nemzetközileg elismert Organic Exchange Standard szerint tanúsított biopamutból készülnek.

Biopamut

A gyapot a textilipar egyik legfontosabb nyersanyaga: évente kereken 20 millió tonna nyers gyapotot aratnak le világszerte, ezáltal kb. egymilliárd ember él a gyapottermelésből. A biopamuttermékek értékesítésével a fenntartható gyapottermelést támogatjuk. A biopamutból készült termékekben az Öko EK-rendeletnek megfelelően kizárólag ellenőrzött biológiai gazdálkodásokból származó gyapotot használunk fel.

Ez többek között az alábbiakat jelenti:
-         kizárólag biológiai kártevőirtás
-         kizárólag természetes trágya felhasználása
-         hatékony növényöntözés

Szorosan együttműködünk az Organic Exchange elnevezésű nemzetközi szervezettel. Az Organic Exchange szabványai az Öko EK-rendelet szerinti gyapottermelésre vonatkoznak. A továbbfeldolgozási láncban a szétválasztott feldolgozás és raktározás, valamint az átfogó dokumentálási kötelezettség betartása biztosítja, hogy „Organic Cotton” jelzésű termékeink valóban biopamutot tartalmaznak. Az utóbbi években fokozatosan nőtt a biopamut aránya a teljes termelésben. A gyapottermelő farmerek számára nagy kihívást jelent az átállás a hagyományos termelésről a biogyapot termelésére. Ez a folyamat általában három évet vesz igénybe. Annak érdekében, hogy a farmerek is tervezni tudják bevételeiket, fontos, hogy a biogyapot iránti kereslet biztosított legyen. Mi éppen ebben segítünk azáltal, hogy vásárlóinknak „Organic Cotton” termékeket kínálunk.

A biogyapot-termelés növelése csak lassan és lépésenként történhet. Eszerint alakította ki célkitűzéseit az Organic Exchange is – a szervezet hosszú távon azt tervezi, hogy a biológiai gazdálkodásból származó gyapot arányát, mely jelenleg csupán 2 százalék, 50 százalékra emeli. Ez a cél meglehetősen nagyratörő, ám mi hiszünk benne, és támogatni fogjuk. Bizonyos időközönként a jövőben is megtalálhatók lesznek kínálatunkban a biogyapottermékek.

Biopamut

Környezetkímélő és bőrbarát

A biogyapotból készült környezetkímélő és bőrbarát termékek gyártásukat és anyagukat tekintve a szigorú Skin Care szabványunknak is megfelelnek.

Jó, ha Ön is tud róla

A Tchibo elveinek megfelelően sohasem vegyíti termékeiben a biopamutot a hagyományos pamuttal. Ez azt jelenti, hogy a Tchibo „Organic Cotton” termékei kizárólag biopamutot tartalmaznak, sohasem található bennük hagyományos gazdálkodásból származó pamut.