En başından itibaren kalite

Kahve tropik, her zaman yeşil kalan bir tarım ürünüdür. Olgun meyvesi olan kahve genellikle iki adet tohum içeriyor. Bu tohumlar toprak, sıcaklık, yağış ve yetiştirme olmak üzere kalitesi ağırlıklı olarak bitkilerin yetişme koşullarına bağlı olan kahve çekirdekleridir. İdeal koşullar, ekvator bölgelerinde görülür. Bu nedenle Tchibo, ham kahveyi Orta ve Latin Amerika, Doğu Afrika ve Asya'nın ekvator kuşağındaki ülkelerinden alır.

 

Tchibo, en iyi kalitede kahveyi kaynağından almaya çalışır. Bu nedenle tedarikçiler ve ihracatçılar ile iyi ve uzun vadeli ilişkiler ve ayrıca kahve yetiştiricileri ile doğrudan ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. Tchibo kahve uzmanları da ham kahvenin kalitesini kontrol etmek üzere kahve üreten ülkeleri düzenli bir şekilde ziyaret eder.

 

Arabica ve Robusta

Kahve pazarının %99'unu iki kahve türü oluşturur: Arabica (Coffea arabica) ve Robusta (Coffea canephora). Arabica kahve bitkisi iklim, toprak ve yetiştirme açısından yüksek bir ihtiyaca sahipken ve neredeyse sadece yüksek rakımlı bölgelerde yetişirken, Robusta ise soğuğa ve neme karşı daha dayanıklıdır. Bu nedenle daha çok tropikal alçak arazilerde yetiştirilir. Bu farklılıklar tada da yansır. Arabica çekirdeklerinin ince ve dengeli bir lezzeti vardır. Robusta çekirdekleri ise daha dolgun ve güçlü bir tada sahiptir. Tchibo kahve harmanlarında büyük oranda bu yüksek kaliteli kahve çekirdeğini kullanır.

 

Ekolojik açıdan sorumlu yetiştiricilik: Toprak ve su

Kahve bitkilerinin yanı sıra, kahve yetiştiriciliği ve işlenmesi söz konusu olduğunda toprak ve su olmak üzere iki kaynak önemli bir role sahiptir. Kaliteli kahvenin sadece toprak sağlıklı olduğunda ve su kaynağı korunduğunda üretilebilmesi nedeniyle ve ayrıca ekonomik gerekçelerden dolayı bu kaynakların korunması gerekir. Ve iyi kalite ise, yetiştiricilerin adil bir gelir kazanabilmesinin ve bizlerinde bir şirket olarak uzun vadede istenen kalitede kahveyi sizlere satabilmemizin tek yoludur.

 

Kahve yetiştiricileri için iyileştirilmiş çalışma ve yaşam koşulları

Dünya kahve yetiştiricilerinin yüzde 80'i küçük yetiştiricidir. Yaşam koşullarının iyileştirilebilmesine ve rekabet edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla bu yetiştiricileri ve ailelerini "kendi kendine yardım" projeleri ile ve ayrıca hacmi giderek artan ve sorumlu bir şekilde üretilen kahveleri satın alarak destekliyoruz.