Tchibo’nun Kahve Kalitesi

 

Tchibo, müşterilerine ilk günden beri sadece en kaliteli kahveleri sunar. En çok kullandığımız kahve çekirdeği Robusta ve Arabica’dır. Dolgun gövdeli ve güçlü aromalı Robusta çekirdeği, narin yapılı ve dengeli aromalı Arabica çekirdeğinden oldukça farklıdır.

 

Arabica kahve çekirdeği dengeli aroması ve düşük kafein içerdiği için oldukça değerlidir. Arabica çekirdeği, Robusta çekirdeğinin yarısı kadar kafein içerir. Bu nedenle daha çok tercih edilir. Arabica, dünya çapındaki kahve çekirdeği üretiminin %61’lik kısmını oluşturur ve Almanya’da sıkça tercih edilir.

 

Tchibo olarak kahvelerimizde sadece yüksek kalitedeki Arabica kahve çekirdeklerini kullanıyoruz.

 

Muhteşem Arabica Lezzeti

 

Robusta çekirdekleri soğuğa ve neme dayanıklıdır; fakat Arabica kahve çekirdekleri iklime ve toprağa duyarlılık gösterir, ayrıca düzenli bakıma ihtiyaç duyar. Arabica çekirdekleri sadece 900 ile 1800 metre arasındaki yüksek bölgelerde yetişir.

Kahve çekirdeği lezzeti sadece yetiştiği bölgeye değil , aynı zamanda iklime ve toprağa da bağlıdır. En kaliteli Arabica çekirdekleri 1500-2000 mm yağış miktarında yağış alan ve 17-22 derece sıcaklığa sahip olan bölgelerde yetiştirilir.

Bu çekirdeklerin olgunlaşma süresi 8 ile 10 ay arasında değişir. Uzun sürede olgunlaşan kahve çekirdekleri mükemmel lezzetlerine kavuşur.

Sadece en iyi Arabica çekirdekleri ıslak işleme yöntemiyle mükemmel şekilde işlenerek ideal lezzete kavuşur ve Tchibo Arabica etiketi taşımaya hak kazanır.