Az érintetlen természet védelme lényeges előfeltétele üzletünk fenntarthatóságának. Ezért a Tchibo számára központi kérdés az éghajlat és az erőforrások védelmének folyamatos továbbfejlesztése: az értékláncokban, az üzletekben, valamint termékeink szállítása és a csomagküldés során.

Energiatakarékosság, emisszió-csökkentés

Hosszú távú gépjárműpark-stratégiánk célja, hogy a CO2-kibocsátást a közlekedés terén folyamatosan csökkentsük. A Tchibo gépjárműpark üzemanyag-fogyasztásának csökkentésével a CO2-kibocsátást 116 g/km-re tudtuk visszaszorítani.

Szállítás és csomagküldés

A szállítással összefüggő CO2-kibocsátásunkat 2006 óta a LOTOS (Logistics towards Sustainability) elnevezésű klímavédelmi programunk keretében nyilvántartjuk, elkészítjük mérlegét és elemezzük. Így a szállítással összefüggő átlagos CO2eq-kibocsátásunkat a 2006-os referenciaévhez képest 27%-kal (relatív) tudtuk csökkenteni.

Az erőforrások megóvása és az éghajlat védelme

2013 óta Németországban és leányvállalataink túlnyomó részében, így Magyarországon is a heti kínálatot tartalmazó Tchibo magazinokat kizárólag FSC®-tanúsítvánnyal (Forest Stewardship Council®) rendelkező papírra nyomtatunk.

Továbbá 2015 óta magyarországi üzleteinkben az ingyenes, egyszer használatos műanyag reklámtáska helyett bevezettük a papírtáskák használatát. További információkat a Fenntarthatósági mérleg 2015 dokumentumban olvashat.

Adatok és tények

• Az energiafelhasználás csökkentésével és a folyamatok optimalizálásával a fajlagos CO2-kibocsátást mindkét pörkölőüzemünkben 1,5%-kal tudtuk csökkenteni a pörkölt kávé tonnájára vetítve.

• Papírfelhasználásunk túlnyomó részét újrahasznosított és FSC® _papírral fedezzük.