Német Fenntarthatósági Díj 2016

A Tchibo-t a fogyasztói cikkek piacán betöltött éllovas szerepe és kötelezettségvállalása alapján mint Németország legfenntarthatóbb nagyvállalatát tüntették ki. A díjat minden évben a Német Fenntarthatósági Díj Alapítvány ítéli oda a szövetségi kormánnyal, a kommunális főszövetségekkel, gazdasági egyesületekkel, civil társadalmi szervezetekkel és kutatóintézetekkel együttműködésben.

B.A.U.M. Környezetvédelmi Díj 2014

A környezetvédelem és a szociális felelősségvállalás, mint az üzleti stratégia központi elemei iránti elkötelezettségéért a Tchibo a „Nagyvállalatok” kategóriában magkapta a B.A.U.M Környezetvédelmi díj 2014 elismerést.

2013 Európai CSR Díj  

Az Európai CSR Díj első odaítélésével az Európa Tanács, 2013. június 25-én, Brüsszelben, szintén a Tchibo-t tüntette ki. Az EU Díj a német CSR Díj megkoronázása, mellyel a Tchibo-t 2013. április végén, a „nagyvállalat” kategóriában tüntették ki a példás és felelős üzleti tevékenységet megcélzó igyekezetéért.

2013 A szövetségi kormány CSR Díja

A szövetségi kormány, példamutató és felelős üzleti tevékenységéért, CSR Díjjal tüntette ki a Tchibo-t. A kitüntetést, 2013. április 24-én, első ízben ítélték oda. A Tchibo azért nyerte el a díjat, „mert üzleti tevékenységét átfogóan a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás felé orientálja, a teljes értéklánc szem előtt tartásával.” www.csr-preis-bund.de.

2013 Logisztikai Fenntarthatósági Díj

Az erőforrások felhasználásától a termékgyártáson keresztül az értékesítésig: A Tchibo stratégiailag rögzített fenntarthatósági szempontokat alkalmaz a teljes értéklánc mentén. Ezen elkötelezettségének megbecsüléseként a Tchibo 2013 márciusában megkapta a Bundesvereinigung Logistik (BVL - Szövetségi Logisztikai Egyesület) Logisztikai Fenntarthatósági Díját.

2013 Aranyérem a Fenntarthatóság Kiskereskedelmi Kommunikációjáért

A kitüntetést, a Szövetségi Gazdasági Minisztériummal és a Szövetségi Környezetvédelmi Hivatallal együttműködve, a Verbraucher Initiative egyesület ítéli oda. Az értékelés alapján azokhoz a német kiskereskedőkhöz tartozunk, akik vásárlóikat következetesen és hitelesen tájékoztatják a fenntarthatóság érdekében tett lépéseikről.

2012 Vállalati Etikai Díj

A Tchibo GmbH 2012 novemberében elnyerte a „Vállalati etikai díj 2012” díjat. Ezt a kitüntetést a Deutsches Netzwerk Wirtschaftsethik (DNWE - Német Gazdaságetika Hálózat) 2000 óta a vállalati etika gyakorlati kialakítását célzó kezdeményezések számára ítéli oda. A DNWE indoklása alapján a Tchibo a kitüntetést „a kávé és a nem élelmiszer jellegű termékek területén, a 100%-ban fenntartható üzleti tevékenység felé vezető úton tanúsított példás igyekezetéért” kapta.

A berufundfamilie gGmbH tanúsítványa a berufundfamilie audithoz kapcsolódóan

A berufundfamilie gGmbH a tanúsítványokat a berufundfamilie audithoz és a családbarát főiskola audithoz kapcsolódóan bocsátja ki. A családbarát személyzeti politikáért járó elismert minőségi tanúsítványt a Tchibo először 2010 augusztusában kapta meg, méghozzá Németországban az első kereskedelmi vállalatként.

2013 Kis iroda kategóriában a Legtöbbet Zöldült Irodája díjat a Tchibo Budapest Kft. kapta

Összesen 15 vállalat és intézmény irodája kapcsolódott be a KÖVET Egyesület által szervezett 2013-as Zöld Iroda Versenybe, amelynek célja az volt, hogy a szervezetek a rendelkezésükre álló hat hónap alatt környezet- és emberbarát szempontok szerint alakítsák át irodájuk működését, növeljék a munkatársak környezettudatosságát, példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak. A győzteseknek dr. Biczó Imre, a Nemzeti Környezetügyi Intézet főigazgatója június 5-én, a Zöld Iroda Napon adta át a jól megérdemelt elismeréseket.

2013 Európai Zöld Iroda Verseny győztese kis iroda kategóriában a Tchibo Budapest Kft. lett

Európa legzöldebb irodáit 2013.11.22-én Brüsszelben díjazták az Irodai zöld innovációk c. konferencián. Az első Európai Zöld Iroda Versenyen hat ország 22 szervezete indult mikro, kis, közepes és nagy iroda, valamint civil és közintézmény kategóriában. A Tchibo Budapest Kft. a kis iroda kategória győztese lett.