Ponuka sa riadi dopytom – a táto ponuka, teda predávané výrobky a poskytované služby, by pre zákazníkov mala byť dosiahnuteľná jednoducho a rýchlo. Práve tak, ako je to v prípade firmy Tchibo. Od jej založenia v roku 1949 je tento princíp jednou z hlavných vedúcich myšlienok nášho podniku.

Nebola to koniec-koncov náhoda, že sa Max Herz a Carl Tchilling-Hiryan rozhodli predávať svoj tovar poštou. Zásielkový predaj bol pre zákazníkov pohodl­nejší, rýchlejší a praktickejší. Čoskoro bolo jasné, že všetky možnosti nie sú ešte zďaleka vyčerpané. V nasledujúcich viac než sedemdesiatich rokoch firma Tchibo nielenže niekoľkonásobne rozšírila svoju ponuku – ako na úseku potravín, tak na úseku spotrebného tovaru; aj systém odbytu tovaru bol podporený rôznymi inováciami a je odvtedy až dodnes veľmi úspešný.

Tchibo dnes ponúka spotrebný tovar na Slovensku vo vlastnom e-shopu www.tchibo.sk, prostredníctvom predajných kútikov vo vybraných predajniach obchodných reťazcov po celej SR a vo vlastných obchodov Tchibo umiestnených vo všetkých krajských mestách. Obchody Tchibo sú navyše spojené s kávovým barom a sú atraktívnym miestom, kde si môžu zákazníci nakúpiť popri spotrebnom tovare aj široký sortiment kávy a špecialít. Predajná sieť sa priebežne rozširuje.