Mire szolgálnak a Tchibo csomagolásain látható, kivágható kis kávébabszem formájú emblémák?

A kis Tchibo „babszemek” csupán a termékcsomagolás részei, különösebb funkciójuk nincs (és várhatóan nem is lesz), tehát nyereményjátékban biztosan nem fognak szerepelni, emiatt nem érdemes gyűjteni őket.

Tartalmaznak-e a Tchibo kávék glutént?

A Tchibo egyetlen terméke sem tartalmaz glutént. Az alábbi linkre kattintva további információkat tekinthet meg kávéink laktóz, cukor és koffeintartalmával kapcsolatban:

https://www.tchibo.hu/kaveval-kapcsolatos-kerdesek-s400098232.html

Nem találom az üzletek polcain a Tchibo Espresso Gusto kávét. Mi ennek az oka?

A Tchibo nemrégiben befejezte az Espresso Gusto kávék forgalmazását, így az üzletekbe már nem történik szállítás ebből a termékből. Az Espresso Gusto kivonásával egyidejűleg azonban két új Espresso kávét vezettünk be: a Sicilia Style-t és a Milano Style-t. Javasoljuk, próbálja ki új Espressoinkat, és válassza az Önnek jobban tetsző ízvariánst!

Nem találom az üzletek polcain a 3in1 és 2in1 instant kávékat. Mi ennek az oka?

A Tchibo nemrégiben sajnos befejezte a 3in1 és 2in1 instant termékek gyártását és forgalmazását minden országban, így már nem történik szállítás az üzletekbe ezekből a termékekből.

Nem találom az üzletek polcain az Exclusive Mild kávét. Mi ennek az oka?

A Tchibo nemrégiben sajnos kivonta az Exclusive Mild termékét a piacról, így az üzletekbe már nem történik szállítás ebből a termékből.

Miért emelkedett a kávé ára?

Ha megvizsgáljuk a nyerskávé világpiaci árának alakulását megfigyelhetjük, hogy 2010. decemberétől az első osztályú minőségű arabica kávé ára folyamatosan emelkedett. A jelenlegi arabica beszerzési ár az elmúlt 30 év átlagárának több, mint két és félszerese.

A kávépiacot alapvetően a kereslet és kínálat határozza meg. Ez tükröződik vissza a tőzsdei árban. A tőzsdei jegyzéseket meghatározzák a piaci várakozások, melyek alapulhatnak tényeken, pl. hogy milyen lesz az időjárás és a termés, de híreszteléseken is.

Mivel a Tchibo nem kíván kompromisszumot kötni a nyerskávé minőségét illetően – hisz ez negatívan befolyásolná a kávé élvezeti értékékét – az áremelés a fogyasztói árainkban is megjelenik.

További kérdése, észrevétele lenne? Írjon nekünk!