Mennyi ideig találhatóak meg a termékek az üzletekben?

A Tchibo üzleteiben minden héten szerdától kapható az aktuális, új kínálat, mely a készlet erejéig, de legfeljebb 6 hétig található meg az üzletekben.

Mit jelent az 1 hónapos pénzvisszafizetési garancia?

Egy hónapos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk minden termékünkre: a vásárlást követő egy hónapon belül Ön meggondolhatja magát, és a még nem használt, sértetlen terméket eredeti csomagolásban és érvényes blokk ellenében visszavesszük bármelyik üzletünkben. A garancia további feltételeiről érdeklődjön üzleteinkben.

Mit jelent a 3 év garancia?

A 3 év garancia pecséttel megjelölt, magyarországi Tchibo üzletekben kapható műszaki cikkekre önként vállalt garanciát nyújtunk, mely szerint meghibásodás esetén a vásárlást követő 3 évben belül – érvényes blokk ellenében – visszavesszük a terméket.

Meddig vihetem vissza, ha mégsem jó a termék?

Ha meggondolná magát a vásárlást illetően, vagy kiderül, hogy mégsem a jó méretet választotta, a vásárlástól számított 30 napon belül lehetősége van visszavinni az üzletbe, ahol kizárólag érvényes blokk ellenében, valamint abban az esetben, ha nem használta, visszavesszük a terméket.

Mi a teendő, ha nincs meg a blokkom?

A hatályos magyar jogszabályok értelmében jótállást, illetve garanciát csak érvényes blokk megléte esetén érvényesíthet, így ha Ön elvesztette a blokkot, ezáltal nem tudja igazolni a vásárlás helyszínét és idejét, sajnos nem tudunk segíteni.

Ha az egyik boltban vettem egy terméket, visszavihetem másik üzletbe?

Igen, érvényes blokk ellenében a vásárlás helyszínétől függetlenül bármely magyarországi Tchibo üzletben visszavesszük a terméket.

Lehetséges-e fehérnemű cseréje?

Higiéniai okok miatt fehérneműt vásárlást követően nem áll módunkban cserélni.

Van-e Magyarországon PrivatCard rendszer?

A Németországban közkedvelt Tchibo Privatcard hűségprogram jelenleg még nem elérhető hazánkban, azonban Magyarországon is szeretnénk bevezetni. Ez központi irányítással történik majd, így sajnos nincs befolyásunk annak időzítésére. Amint új információ kerül birtokunkba, részletesen tájékoztatjuk majd vásárlóinkat.

Van-e Magyarországon Tchibo mobilinternet?

A Németországban elérhető mobilinternet Magyarországon nem létezik, a Tchibo a magyar piacon egyelőre csak kávéüzletágával és Tchibo üzleteivel van jelen.

Lehetséges alkatrészt rendelni egyes termékekhez?

A termék készletének függvényében tudunk választ adni a kérdésre. Ha konkrét kérdése van egy termékkel kapcsolatban, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot! Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot, és e-mailben válaszol kérdésére.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az alkatrészek rendelése és szállítása Németországból történik, ezért az alkatrész beszerzése több munkanapot is igénybe vehet, ezért szíves türelmét kérjük.

Szeretném megtudni, hogy egy termék kapható-e még az üzletben. Hol érdeklődhetnék?

Ha kérdése van egy termékről, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot a termék adatairól, annak nevének, pontos cikkszámának megadásával! Munkatársunk hamarosan e-mailben válaszol kérdésére.