Yüksek kalitede ambalaj
Kahvenin lezzetinin oksijen, nem ayrıca ışık ve sıcaklık gibi etkenlere karşı son derece hassas olması nedeniyle, düzgün bir kahve keyfi için ambalajın en iyi şekilde olması önemlidir. Kahvenin kavurma tesisinden müşteriye olan yolculuğunda çevresel etkilere karşı korunabilmesi için alüminyum örtülü veya alüminyum kaplı plastik film ile ambalajlanır. Tchibo, ambalajın zararsız olduğunu ve kahvenin tadını etkilemeyeceğini garantiler. Doğru koruyucu madde, Tchibo kahvesinin mümkün olduğunca uzun bir süre boyunca kalitesinin korunmasını sağlar.

Bir tat meselesi: düzgün kahve hazırlama ipuçları
Evde mükemmel bir kahve anı sağlanmasında rol alabilirsiniz. Birkaç küçük ipucu, kahvenin kalitesini korumaya ve son "demin" tadını arttırmaya yardımcı olacaktır:

  • Kahvenin uygun bir şekilde saklanması, aromatik kahve keyfi en önemli etkendir. Burada önemli olan nokta, kahvenin oksijen, nem, ışık ve sıcaklıktan korunmasıdır. Mümkün olması halinde kahvenizi metal, cam veya porselenden üretilmiş hava geçirmez ve şeffaf olmayan bir kap içerisinde saklayınız. Kahve, özellikle buzdolabında saklanması halinde taze kalır. Bu şekilde çekirdekler tüm aromalarını dört hafta kadar ve çekilmiş kahve ise iki haftaya kadar saklar.
  • Doğru çekme boyutu, hazırlanacağı harmana bağlıdır. Faydalı bir kural: demleme süresi ne kadar kısaysa, çekilen kahve o kadar ince olmalıdır. Mağazalarımızda sizlere tavsiyelerde bulunmaktan ve kahve çekirdeklerinizi istediğiniz yoğunlukta çekmekten memnuniyet duyarız.
  • Tüm demleme işlemleri eşit değildir - kahveyi demlemek için kullanılan suyun içerisinde yer alan mineraller ve tuz lezzete katkıda bulunur ve aynı zamanda kahve ürününün bölgeden bölgeye farklı tada sahip olabileceği, ve böylece kendine has özelliğe sahip olacağı anlamına gelir.
  • Tavsiyemiz: hızlı bir şekilde acı tada sahip olmasına neden olacağından, kahvenizi demlemek için kaynar su kullanmayınız.
  • Doğru demleme süresi, aromanın yoğunluğuna bağlı olarak farklılık gösterir. Hafif kahve dört ile altı dakika demlenmeliyken, dolgun kahvelerin ise en az altı dakika demlenmesi gerekir. Kahvenin uzun bir süre demlenmesi durumunda, kahvenin tadı acı olacaktır. Kısa demlenmesi halinde ise aromalar tam olarak ortaya çıkmayabilir.
  • Fincan başına ne kadar çekilmiş kahve kullanılması gerektiği aromaya bağlıdır. Çok sert veya çok sulu olmayan kahveler için, fincan başına altı ila sekiz gram çekilmiş kahve öneririz. Özel kahve kaşıkları, doğru miktarın kullanılmasını kolaylaştırır.
  • Elbette en iyi tada taze demlenmiş kahve sahiptir. Termoslar da kahvenin sıcak tutulmasına ve aromasının korunmasına yardımcı olur. Mümkün olması halinde, sürekli ısı acı maddeler oluşturabileceğinden ve sonuç olarak kahveyi içilemez hale getireceğinden, portatif ısıtıcılar kullanmaktan kaçınınız.