2008 óta lépésről lépésre növeljük azoknak a nyerskávéknak az arányát, melyeket nemzetközileg elismert szabványügyi szervezetek hagytak jóvá vagy tanúsítottak. 2015-ben ezek aránya 41,2% volt az előző évi 34%-kal szemben. Tanúsítással rendelkező kávéinkat olyan kávéültetvényekről vásároljuk, melyeket a következő nemzetközi szabványügyi szervezetek követelményei szerint tanúsítottak:



Tanúsító Partnereink

Rainforest Alliance: A nemzetközileg elismert környezetvédelmi szervezet, a Rainforest Alliance arra vállalkozott, hogy jobb körülményeket teremt ember és természet számára a kávétermesztő országokban.

Fairtrade: A FAIRTRADE-jelzéssel ellátott termékek esetében bizonyos lehet benne, hogy a gazdálkodók és az alkalmazottak élet- és munkakörülményei a Fairtrade áraknak és prémiumoknak köszönhetően javulnak.

UTZ Certified: A UTZ tanúsítvánnyal rendelkező termesztőket arra tanítják, hogyan javítsák termékeik minőségét és a hatékonyságot úgy, hogy ugyanakkor tekintettel legyenek az emberre és a környezetre is.

BIO: A bio megjelölést csak azok a termékek kaphatják meg, melyek ellenőrzött, biológiai gazdálkodásból származnak, és megfelelnek az EU ökológiai gazdálkodásra vonatkozó jogszabályainak.

A „Babszem úr a fenntartható kávétermesztés hazájában” című rajzfilm kedvesen és érdekesen magyarázza el a fenntarthatóságot a kávétermesztésben. A film.