Pokud má být naše podnikání v dobré kondici i v budoucnu, je nezbytné, aby zůstalo životní prostředí nepoškozené. Proto je pro nás primární ochrana klimatu a zachování zdrojů v dodavatelském řetězci, tedy v místech našeho působení stejně jako při dopravě a rozesílání našeho zboží.

Úspora energie, snížení emisí

Pokud jde o firemní vozový park, naše dlouhodobá strategie je nastavena tak, aby se průběžně snižovaly emise CO2 v oblasti dopravy. Snížením spotřeby paliva u firemního vozového parku společnosti Tchibo byly emise CO2 sníženy na 116 g/km.

Doprava a přeprava

Zefektivněním dopravních procesů v rámci našeho projektu Logistics Towards Sustainability (LOTOS), který byl odstartován v roce 2006, jsme snížili emise oxidu uhličitého v souvislosti s dopravou o více než 27 %.

Zachování zdrojů, ochrana klimatu

V Německu a drtivé většině našich mezinárodních poboček, včetně České republiky, tiskneme katalogy výhradně na papír s certifikací FSC®.

Našim zákazníkům v obchodech Tchibo již nedáváme zdarma plastové tašky na jedno použití. Nabízíme za poplatek látkové tašky pro opakované použití.

Zevrubné informace naleznete v naší Zprávě o udržitelném rozvoji za rok 2015.

 

Fakta a čísla

• Snížením spotřeby energie a optimalizací procesů v našich dvou pražírnách jsme snížili specifické emise CO2 o 1,5 % na jednu tunu pražené kávy.

• V České republice a na Slovensku jsme díky projektům Green Office snížili dopad chodu kanceláří na životní prostředí a zároveň posílili odpovědného chování zaměstnanců v pracovním i osobním životě.