Sizlere gelecekte de yüksek kaliteli kahve sunmak için kahvenin lezzetinden çok daha fazlasına odaklanıyoruz. Kahvelerimizin yetiştiği tarım alanlarındaki çiftçilere

destek olmak ve çevreyi korumak en büyük önceliğimiz.

Yakın gelecek için hedefimiz, sadece sürdürülebilir kaynaklardan sağlanan kahveleri sunmaktır. Ekolojik ve sosyal açıdan uyumlu tarım yöntemleri sayesinde sizlere kahvenin en iyisini uzun yıllar boyunca sunmayı garantileyebiliriz.

Nitelikli kahve çiftçileri

Ticari operasyonlarımızda %100 sürdürülebilirliğe ulaşma yolumuzda orta vadeli hedefimiz yalnızca ekolojik, sosyal ve ekonomik standartlarla eşit uygunluk içerisinde yetişen kahve tedarik ederek, kahve çiftçilerine ve ailelerine kalıcı bir geçim kaynağı sağlamaktır. Uzun vadede ihtiyacımız olan işlenmemiş kahve kalitesinin mevcudiyetini garantilemenin tek yolu bizim için budur.
Ancak, yalnızca kahve çiftliklerinin sertifikalandırılmasıyla kahve endüstrisinin karşılaştığı zorlukların üstesinden gelinemez. Bundan ötürü Tchibo Joint Forces!® 'ı küçük çiftlik sahiplerine götürmek, onlara yetki vererek girişimcilik eylemlerine geçmelerini ve etkinliliklerini artırmak için ziraatçilerin, eğitimcilerin, ihracatçıların, bayilerin, standart kuruluşların ve hükümete bağlı örgütlerin yanı sıra sivil toplum örgütleriyle de çalışmayı amaçlıyoruz. Kahve yetiştiriciliği; çiftçilerin kahve yetiştirmeye devam etmeleri, sürdürülebilir yetiştirme yöntemlerine ilişkin farkındalık geliştirmeleri, bu yöntemleri benimsemeye istekli olmaları ve partnerlerimiz olarak iş hayatında kalmaları için cazip bir gelir kaynağı olarak algılanmalıdır.

En yüksek düzeyde kalite için çevre koruması

Kahve değerli bir ham maddedir. Kalitesi ve miktarı için verimli topraklar, temiz su ve uygun iklim koşulları ögelerinin hepsi oldukça önemlidir. Ancak çevre dostu yetiştirme yöntemlerine dair bilgiler genellikle eksiktir. Bu yüzden öncelikli olarak iklim değişikliğine değinen ve kahve yetiştiricilerine yerel iklim etkisine uyum sağlamalarında yardımcı olmayı amaçlayan Coffee & Climate Initiative (Kahve & İklim Girişimi) 'in kurucu ortağıyız.

Menşei ülkelerde eğitsel projeler

Kahve çiftçileri ve aileleri zorlu toplumsal şartlarla sıklıkla karşılaşırlar. Çiftçilerin koşullarını iyileştirmek üzere Tchibo Kenya ve Guatemala'da kendi projelerini yöneten seçkin partnerlerle çalışır.


Üretici ülkelerde eğitsel çalışmalar

Kahve çiftçileri ve aileleri genellikle zorlu toplumsal koşullar altında yaşamlarını sürdürürler. 2011 yılından bu yana Tchibo Guatemala'da üretici ülkelerdeki yaşam koşullarını geliştirmeye adanmış olan projeler üzerinde seçkin partnerlerle çalışmaktadır.

2015 yılından beri, okul çağındaki 3.000 çocuğu başarılı bir şekilde iş hayatına hazırlamak için tasarlanan, bir dizi uygulamalı ve mesleğe yönelik aktivite ile, Tanzanya'daki çocukları ve gençleri desteklemek üzere dünyanın en büyük çocuk hakları örgütü olan Save the Children (Çocukları Kurtarın) Vakfı ile iş birliği içerisindeyiz.

2008'den bu yana uluslararası tanınmış standart kuruluşları tarafından doğrulanan ya da onaylanan yeşil kahve sınıflarının payını kademeli olarak arttırıyoruz. 2015 senesinde söz konusu pay %41,2'ydi yani bir önceki yıldan %34 daha fazlaydı. Sertifikalı kahvelerimizi aşağıdaki uluslararası standart kuruluşlarının gerekliliklerine uygun olarak onay almış kahve çiftliklerinden elde ediyoruz.

Rakamlarla Sürdürülebilirlik - Kahve

• 2015 yılında Kahve çeşitlerimizin %40'ından fazlasını sürdürülebilir tarımdan elde ettik.
• Yaklaşık 30.000 kahve çiftçisi Tchibo Joint Forces!® kalifikasyon programımızın bir parçası olarak Orta ve Güney Amerika, Doğu Afrika ve Asya'daki eğitim kurslarına katıldılar.
• 2009'dan bu yana Tchibo kahve barlarındaki özel kahve çeşitlerimizde sadece sürdürülebilir kahveler kullanıyoruz. 2012'den beri Tchibo Privat Kaffees serisinin yöresel kahvelerinde ve Cafissimo kapsül kahvelerinde olduğu gibi, tüm seçkin ürünler %100 onaylı kahve sınıfına geçirilmektedir.
• Guatemela'nın Huehuetenango ve Chiquimula bölgelerinde şimdiye kadar 2.000'den fazla çocuğun bakımı kurulan on iki tane gündüz bakım merkezinde üstlenilmiştir.