2016 Alman Sürdürülebilirlik Ödülü

Tchibo tüketici malları endüstrisindeki liderliği ve gönüllü bağlılığından ötürü Almanya'nın Sürdürülebilirliği En Yüksek Büyük Şirketi olarak adlandırıldı. Almanya Sürdürülebilirlik Ödülü, Alman Sürdürülebilirlik Ödülü Vakfı tarafından Alman federal hükümeti, önde gelen belediye dernekleri, ticari işletmeler, sivil toplum kuruluşları ve araştırma kurumlarıyla iş birliği içerisinde her yıl takdim edilmektedir.

2014 B.A.U.M. Çevre Ödülü

Tchibo, iş stratejisinde ana unsur olarak çevre korumasını ve sosyal sorumluluğu uyguladığı için Büyük Şirketler kategorisinde 2014 B.A.U.M. Çevre Ödülünü aldı.

2013 Avrupa KSS Ödülü


Tchibo, Brüksel'de 25 Haziran 2013 tarihinde verilmeye başlanmış olan, Avrupa Komisyonu'nun Avrupa KSS Ödülleriyle onurlandırılan ilk şirketlerden biridir. AB ödülü, Tchibo’nun örnek olan ve sorumlu iş idaresine yönelik çabalarından ötürü 2013 yılının Nisan ayı sonunda ‘Büyük Şirketler’ kategorisinde kazandığı Alman KSS ödülüne dayanmaktadır.

Alman Hükumetinden 2013 KSS Ödülü

Federal hükümet KSS ödülünü örnek olan ve sorumluluk teşkil eden iş idaresine istinaden Tchibo'ya verdi. Ödül ilk kez 24 Nisan 2013 tarihinde takdim edildi. Tchibo “tüm değer zincirini göz önünde bulundurarak işlerini sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk üzerinde kapsamlı olarak yoğunlaştırmaktan” ötürü şereflendirildi.

Tchibo’da sürdürülebilir lojistik

Kaynakların kullanılmasından ürünlerin üretilmesine ve dağıtılmasına kadar olan süreçte Tchibo, tüm değer zinciri içerisinde sürdürülebilirliğe ilişkin stratejik bir yaklaşım benimser. Mart 2013’te Tchibo, Federal Lojistik Birliği’nden (BVL) Tedarik Zinciri Sürdürülebilirliği Ödülü aldı.

Ödül sahibi sürdürülebilirlik

Kasım 2012’de Tchibo GmbH “2012 İş Ahlakı Ödülü”nü kazandı. Almanya İş Ahlakı Ağı (DNWE), iş ahlakını uygulamaya koyan girişimleri ödüllendirmek üzere 2000 yılından beri bu ödülü veriyor. DNWE’ye göre Tchibo bu ödülü “kahve ve gıda dışı sektöründe %100 sürdürülebilir ticari operasyon sağlamada gösterdiği örnek teşkil eden çabaları”ndan dolayı kazandı.

Tchibo Sürdürülebilirlik Raporu

Sürdürülebilirlik, şirket stratejimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Tüm süreçlerimizin sosyal ve çevresel etkilerinin sorumluluğu ile birlikte çalışanlarımıza ve tedarikçilerimize karşı sorumluluğumuzu da kapsamaktadır. Kasım 2012’de yayınlanan 4. Sürdürülebilirlik Raporumuzda, Tchibo’da sürdürülebilirliğin mevcut durumu ve kaydedilen ilerleme konusunda bilgiler sunulmaktadır.

Tchibo markası olarak kurumsal sorumluluk konusunda birçok alanda önemli gelişmeler kaydediyoruz. Kahve üretiminde sürdürülebilir tarım yöntemlerini destekliyor, tema ürünlerimizin imalatında kaynakların verimli kullanılması ve iklimin korunması konusunda önemli projelere imza atıyoruz. Bu düzenlemeler doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları bağımsız kuruluşlar tarafından sertifikalandırıyoruz.

%100 sürdürülebilir bir sirket olmak için attıgımız her adımda gerçeklestirdiklerimizi Tchibo'da Sürdürülebilirlik broşürümüzde genel hatlarıyla bulabilirsiniz.

Sorumluluğumuz Tchibo'da Sürdürülebilirlik