A Detox Commitment 2014 októberében történt aláírásával nyilvánosan is megerősítettük elkötelezettségünket, mely szerint kerüljük a veszélyes vegyszerek használatát a textilgyártásban.


Detox helyzetjelentés 2016

A helyzetjelentés részletes betekintést ad az eddig megtett intézkedésekről, az aktuális helyzetről és kitekintést nyújt a Detox Tchibo-nál való megvalósítására vonatkozóan.

Évente további jelentéseket fogunk közzé tenni.

Detox helyzetjelentés 2016(PDF, 6 MB)

Combined Manufacturing Restricted Substances List (Combined MRSL) Version 2.2

A Tchibo számára fontos, hogy a termék károsanyag-tartalmának alapvizsgálatain kívül ellenőrizzük és szabályozzuk a vegyszerek használatát az ellátási láncban. Erre a célra kidolgoztunk egy Combined Manufacturing Restricted Substances List (MRSL) elnevezésű listát. Ez a lista a textíliák (de akár más használati tárgyak) gyártása során esetlegesen felhasznált, potenciálisan veszélyes anyagokat tartalmazza. További információk, többek között az MRSL összeállításának metodikai eljárásáról, a helyzetjelentésben találhatók.

Combined Manufacturing Restricted Substances List (PDF, 107 KB)

Detox beszállítói kézikönyv

A Tchibo kötelezettséget vállalt arra, hogy 2020-ig száműzi textil ellátási láncából a veszélyes vegyi anyagokat, hogy transzparenciát teremtsen a vegyszerek felhasználásával és eltávolításával kapcsolatban.

Closed Loop

A Detox projekt keretében, a veszélyes vegyszerek kizárása mellett, célunk, hogy zárt anyag- és termékkörforgásokat valósítsunk meg. A termékeket már a legelejétől úgy szeretnénk kialakítani, hogy a bennük található újrahasznosítható anyagok a termék élettartamának lejárta után újra felhasználhatóak legyenek. Ezt a szándékunkat a Tchibo Closed Loop Commitment nyilatkozatban dokumentáltuk, és Closed Loop stratégiánk konkretizálja.

Closed Loop helyzetjelentés 2016(PDF, 60 KB)

Closed Loop Commitment (PDF, 250 KB)