Organická bavlna (biobavlna): Použitie bavlny z kontrolovanej poľnohospodárskej produkcie je certifikované nezávislými inštitúciami podľa štandardu Textile Exchange Organic Content Standard.

Global Organic Textile Standard (GOTS): Označenie Global Organic Textile Standard je zárukou udržateľnej výroby textilných výrobkov, počnúc ekologicky pestovanými prírodnými surovinami, cez ekologicky a sociálne zodpovedný spôsob výroby, až po transparentné značenie výrobkov.


Cotton made in Africa Cieľom tejto iniciatívy je zlepšiť životné podmienky afrických malopestovateľov a podporovať pestovanie bavlny spôsobom, ktorý je ohľaduplný tak k ľuďom, ako aj k životnému prostrediu.

Appachi Eco-Logic: Pestovanie vysoko kvalitnej bavlny s označením Appachi je šetrné k životnému prostrediu a spoločensky zodpovedné. Indickí malopestovatelia zapojení do projektu Appachi Eco-Logic sa učia zvyšovať výnosy bavlny a aktívne chrániť svoje zdravie a prírodu používaním prirodzených metód ochrany bavlníka. Okrem toho zaručený predaj bavlny bez sprostredkovateľov zlepšuje ich príjmy a tak aj ich životné podmienky.

FSC® Ochranná známka FSC® označuje výrobky z dreva zo zodpovedne obhospodarovaných lesov. Sú nezávisle certifikované v súlade s prísnymi predpismi Forest Stewardship Council®.

Lenzing AG: Skupina Lenzing nielenže používa na výrobu vlákien drevo získané zo zodpovedných zdrojov, ale tiež pri výrobe uplatňuje vysoké štandardy ochrany životného prostredia. Vďaka použitiu vlákien Lenzing zvyšujeme podiel udržateľných vlákien v našej ponuke oblečenia a bytového textilu.

Animované filmy „Pán Coffee Bean nemôže nájsť niť“ a „Pán Coffee Bean a les“ vysvetľujú zaujímavým a očarujúcim spôsobom označenie nášho udržateľného spotrebného tovaru.





Ďalšie informácie o našich udržateľných výrobkoch nájdete tu.